Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Zbadala som u mäsiara krásne hovädzie pliecko, tak som ho kúpila a dumala, čo s ním, vyšlo mi toto jedlo
6 porcií |
30 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mäsa som odstránila blanu a pokrájala som ho na plátky, osolila a okorenila
- Na 1 PL masti som mäso prudko postupne opiekla z každej strany asi 2 min.
- Odložila som ho bokom
- Do panvice som naliala cca 50 ml vína, aby som uvolnila výpek a dala som tiež bokom, pekne sa v tom odrážajú zavesene chilli a digestor :-)
- Ráno som si namočila huby - suchohríby a trochu bedlí
- Do hrnca som dala 2 PL masti a opekala som na ňom cibule nakrájané na polkolieska, dala som dve žlté a jednu červenú, cibuľu som chcela mať do hneda
- Pridala som paradajku a Cesnakovo paradajkovú zmes od @zdezda
- Rýchlo treba miešať, pridala som obsah panvice, t.j. výpek s trochou vína a zas miešať
- Pridala som soľ, korenie a chilli, ja som dala 3, ale jedna vôbec neštípala, takže vlastne som dala dve :-)
- Do hrnca som vrátila mäso, pridala som huby aj s ich vodou a podliala trochou vína, dala som Alibernet
- Dusila som pomaly 3 hodiny za občasného podlievania vínom. Hotovo.