Hovädzie predné na víne s hubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Zbadala som u mäsiara krásne hovädzie pliecko, tak som ho kúpila a dumala, čo s ním, vyšlo mi toto jedlo

6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mäsa som odstránila blanu a pokrájala som ho na plátky, osolila a okorenila
  2. Na 1 PL masti som mäso prudko postupne opiekla z každej strany asi 2 min.
  3. Odložila som ho bokom
  4. Do panvice som naliala cca 50 ml vína, aby som uvolnila výpek a dala som tiež bokom, pekne sa v tom odrážajú zavesene chilli a digestor :-)
  5. Ráno som si namočila huby - suchohríby a trochu bedlí
  6. Do hrnca som dala 2 PL masti a opekala som na ňom cibule nakrájané na polkolieska, dala som dve žlté a jednu červenú, cibuľu som chcela mať do hneda
  7. Pridala som paradajku a Cesnakovo paradajkovú zmes od @zdezda
  8. Rýchlo treba miešať, pridala som obsah panvice, t.j. výpek s trochou vína a zas miešať
  9. Pridala som soľ, korenie a chilli, ja som dala 3, ale jedna vôbec neštípala, takže vlastne som dala dve :-)
  10. Do hrnca som vrátila mäso, pridala som huby aj s ich vodou a podliala trochou vína, dala som Alibernet
  11. Dusila som pomaly 3 hodiny za občasného podlievania vínom. Hotovo.