Hovädzie karbonátky so zeleninou
Autor receptu: monika2mamina
Další veľmi chutný
recept. Ved občas treba
jesť aj hovädzinku:-)
8 porcií |
90 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme a pomelieme. Zmiešame ho ostatnými surovinami a necháme v chladničke odležať aspon hodinu.
- Väčšiu panvicu s nepriľnavým povrchom rozpálime. Z mäsa rukami tvarujeme väčšie guľky a ukladáme ich na panvicu, kde ich roztlačíme na placky, sprudka poopekáme z oboch strán a vyberieme z na tanier.
- Na masti ktorá nám ostala z karbonátkov opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, vegetu a orestujeme. Poprášime múkov, zalejeme vodou a premiešame.
- Karbonátky poukladáme do omáčky a zakryté necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s chlebom, varenou ryžou alebo zemiakmy. Dobrú chuť :-)