Holandský rezeň
Autor receptu: tinca
Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.
6 - 7 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si mleté mäso, ja som použila bravčové z lopatky. Syr eidam si postrúhame na hrubšom strúhadle, alebo na jemno ako máte radi a pridáme ho k mäsu. Ďalej podľa chuti pridáme soľ, korenie a mletú rascu. Chuť dodajú aj čerstvé posekané bylinky. Niekto pridáva aj vajíčko, ja nedávam. Celú zmes dobre najlepšie rukou premiešame a chvíľu necháme postáť.
- Zo zmesi potom odoberáme časti mäsa, vytvarujeme šúľok, z ktorého stlačením medzi dlaňami vyformujeme rezeň.
- Vajíčka si rozšľaháme s mliekom a rezne obaľujeme v klasickom trojobale: hladká múka, vajíčko a strúhanka. Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja tak, aby boli rezne zakryté olejom.
- Ako prílohu som zvolila americké zemiaky s rozmarínom, miešaný zeleninový šalát, ale vhodná príloha je aj zemiaková kaša.