Holandské rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Tento zákusok je chuťovo tak úžasný, že mu neviem nikdy odolať :)
12 porcií |
45 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky suroviny spracujeme na cesto.
- Rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu 30x35 cm. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
- Z múky, mlieka a cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
- Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridáme vychladnutú kašu.
- Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme dva PL kakaa, do druhej vanilkový cukor.
- Spodné cesto potrieme kakaovým krémom.
- Priložíme druhý plát cesta, potrieme marhuľovým džemom.
- Priložíme ďalší plát a potrieme vanilkovým krémom. Priložíme štvrtý plát a trocha zaťažíme.
- Na polevu si vymiešame všetky suroviny nad parou. Punčový puding bez varenia som kupovala v Maďarsku. Ale môže sa dať aj napr. vanilkový puding Olé alebo čokoládový:) Táto poleva je veľmi dobrá, odporúčam každému ! Je jemná, neláme sa pri krájaní, chuťovo výborná.
- Polevu natrieme na koláč a necháme zmäknúť do druhého dňa.
- Dobrú chuť !!!