Holandské rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Tento zákusok je chuťovo tak úžasný, že mu neviem nikdy odolať :)

12
porcií
45 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Všetky suroviny spracujeme na cesto.
  2. Rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu 30x35 cm. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.
  3. Z múky, mlieka a cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
  4. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridáme vychladnutú kašu.
  5. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme dva PL kakaa, do druhej vanilkový cukor.
  6. Spodné cesto potrieme kakaovým krémom.
  7. Priložíme druhý plát cesta, potrieme marhuľovým džemom.
  8. Priložíme ďalší plát a potrieme vanilkovým krémom. Priložíme štvrtý plát a trocha zaťažíme.
  9. Na polevu si vymiešame všetky suroviny nad parou. Punčový puding bez varenia som kupovala v Maďarsku. Ale môže sa dať aj napr. vanilkový puding Olé alebo čokoládový:) Táto poleva je veľmi dobrá, odporúčam každému ! Je jemná, neláme sa pri krájaní, chuťovo výborná.
  10. Polevu natrieme na koláč a necháme zmäknúť do druhého dňa.
  11. Dobrú chuť !!!