Hokkaido s medom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Môj prvý experiment s tekvicou Hokkaido - na sladko...

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 250 °C

Postup

  1. Tekvicu Hokkaido umyjeme, prekrojíme a dužinu vyberieme (semiačka môžeme usušiť sú bohaté na zinok). Tekvicu nakrájame na mesiačiky aj so šupou, Hokkaido sa nešúpe...
  2. každý mesiačik potrieme medom, posypeme hnedým cukrom a škoricou a dáme piecť do horúcej rúry na cca 15 min.
  3. upečené mesiačiky podávame ako sladký dezert buď len tak, samotné, alebo so šľahačkou, posypané orieškami, čokoládou....
  4. mňa osobne chuť tejto tekvice pripravenej na sladko úplne ohromila.... chutí ako tie najfantastickejšie pečené gaštany, má zvláštnu lahodnú chuť umocnenú medom a škoricou... ak chcete vyskúšajte tiež :-)