Hokkaido s medom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Môj prvý experiment s tekvicou Hokkaido - na sladko...
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup
- Tekvicu Hokkaido umyjeme, prekrojíme a dužinu vyberieme (semiačka môžeme usušiť sú bohaté na zinok). Tekvicu nakrájame na mesiačiky aj so šupou, Hokkaido sa nešúpe...
- každý mesiačik potrieme medom, posypeme hnedým cukrom a škoricou a dáme piecť do horúcej rúry na cca 15 min.
- upečené mesiačiky podávame ako sladký dezert buď len tak, samotné, alebo so šľahačkou, posypané orieškami, čokoládou....
- mňa osobne chuť tejto tekvice pripravenej na sladko úplne ohromila.... chutí ako tie najfantastickejšie pečené gaštany, má zvláštnu lahodnú chuť umocnenú medom a škoricou... ak chcete vyskúšajte tiež :-)