Hokkaido krém (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Recept na prípravu žltého krému, ktorý chuťou pripomína tvarohový krém.

Postup

  1. Tekvicu prerežeme na polovice a vyberieme semienka.
  2. Tekvicu položíme na pekáč a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a dužinu oddelíme od šupky. Mne sa to najľahšie robí zmrzlinovou naberačkou.
  3. Kešu orechy si 6-8 hodín vopred namočíme. Potom ich prepláchneme.
  4. Tekvicovú dužinu, kešu orechy mixujeme na hladký krém.
  5. Postupne pridávame sirup a citrónovú šťavu. Ak máte doma Doda, musíte pridať aj GIN :) Množstva síce udávam, ale treba to ochutnať. Každá tekvica je iná. Krém by mal chutiť podobne ako tvaroh. Podľa chuti je možné pridať napríklad škoricu, vanilku...
  6. Hokkaido krém - tvaroh som plnila do pohárov s kokosovou "šľahačkou" a čokoládovými cereáliami. Pohare plnte pred podavaním, aby cerealie ostali chrumkavé. Ak chceme hustejší krém, tekvicovú dužinu necháme odkvapkať cez plátno, ale nie je to nutné.