Hokkaido krém (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Recept na prípravu žltého krému, ktorý chuťou pripomína tvarohový krém.
Postup
- Tekvicu prerežeme na polovice a vyberieme semienka.
- Tekvicu položíme na pekáč a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a dužinu oddelíme od šupky. Mne sa to najľahšie robí zmrzlinovou naberačkou.
- Kešu orechy si 6-8 hodín vopred namočíme. Potom ich prepláchneme.
- Tekvicovú dužinu, kešu orechy mixujeme na hladký krém.
- Postupne pridávame sirup a citrónovú šťavu. Ak máte doma Doda, musíte pridať aj GIN :) Množstva síce udávam, ale treba to ochutnať. Každá tekvica je iná. Krém by mal chutiť podobne ako tvaroh. Podľa chuti je možné pridať napríklad škoricu, vanilku...
- Hokkaido krém - tvaroh som plnila do pohárov s kokosovou "šľahačkou" a čokoládovými cereáliami. Pohare plnte pred podavaním, aby cerealie ostali chrumkavé. Ak chceme hustejší krém, tekvicovú dužinu necháme odkvapkať cez plátno, ale nie je to nutné.