Hokaidové pyré na sladko (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tekvice Hokaidó mi dozrievajú. Dnes som prichystala dezert a pyré. Recept je pôvodne z makrobiotickej kuchárky, ale nemám potrebné ingrediencie, tak improvizujem. Teda jasne, že nie je to makrobiotický recept! Pyré zasterilizujem, mám hotovú plnku na koláčiky.
1 porcia |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny. (Gelfix som nepotrebovala)
- Umyté Hokaido zbavíme koncov, vydlabeme jadierka, narežeme na plátky a potom na malé kocočky.
- Jablko zbavíme šupky a jadrinca a tiež nakrájame na drobnejšie.
- V kastróli dusíme na troche vody nakrájanú tekvičku....
- ...pridáme nakrájané jablká a cukor.
- Dusíme cca 20 minút, pokiaľ nie je všetko tak mäkké, aby sa dalo rozmixovať dohladka. Keď je všetko udusené, tak ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
- Pre rýchle podávanie do pyré primiešame goji (kustovnicu čínsku) a povrch mištičky posypeme strúhaným kokosom.
- Zmes plníme do pohárikov. Sterilizujeme vo vodnom kúpeli cca 10 minút( vretie). Pyré budem používať napr. do koláčikov z lístkového cesta.
- Dobrú chuť. Idem ho zjesť.