Hanácke koláče od Tatranky z Varechy (fotorecept)

Autor receptu: jawadea

Koláčiky majú neskutočný úspech. Vždy keď ich narobím a nejaké ostanú po vychladnutí ich hneď zamrazím a tým ostane vždy nejaký na mlsnutie. Ďakujem za takúto dobrotu Tatranke z Varechy.

50
porcií
75 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z droždia, mlieka, cukru a trochu múky si pripravíme kvások. Necháme vykysnúť. Kvások pridáme do preosiatej múky, kde máme aj ostatné ingrediencie.
  2. Cesto dobre vypracujeme. Musí sa odlepovať od misy alebo ruky.
  3. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
  4. Keď máme cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho a okrúhlou formičkou (pohárom) vykrajujeme kolieska.
  5. Kolieska naplníme tvarohovou plnkou.
  6. Kolieska uzavrieme, vytvoríme buchtičky. Poukladáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť.
  7. Do buchtičiek malým dnom pohárika vytlačíme jamky.
  8. Okraj buchtičiek potrieme žĺtkom. Do jamiek, vložíme tuhší lekvár, ja používam slivkový.
  9. Posypeme mrveničkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním ingrediencií na hrudkovitú hmotu.
  10. Dáme piecť pri teplote 180°C
  11. Robené tak trochu na behu ráno o pol šiestej do batoha pre dcéru :-) :-)