Hanácke koláče od Tatranky z Varechy (fotorecept)
Autor receptu: jawadea
Koláčiky majú neskutočný úspech. Vždy keď ich narobím a nejaké ostanú po vychladnutí ich hneď zamrazím a tým ostane vždy nejaký na mlsnutie. Ďakujem za takúto dobrotu Tatranke z Varechy.
50 porcií |
75 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Z droždia, mlieka, cukru a trochu múky si pripravíme kvások. Necháme vykysnúť. Kvások pridáme do preosiatej múky, kde máme aj ostatné ingrediencie.
- Cesto dobre vypracujeme. Musí sa odlepovať od misy alebo ruky.
- Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
- Keď máme cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho a okrúhlou formičkou (pohárom) vykrajujeme kolieska.
- Kolieska naplníme tvarohovou plnkou.
- Kolieska uzavrieme, vytvoríme buchtičky. Poukladáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť.
- Do buchtičiek malým dnom pohárika vytlačíme jamky.
- Okraj buchtičiek potrieme žĺtkom. Do jamiek, vložíme tuhší lekvár, ja používam slivkový.
- Posypeme mrveničkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním ingrediencií na hrudkovitú hmotu.
- Dáme piecť pri teplote 180°C
- Robené tak trochu na behu ráno o pol šiestej do batoha pre dcéru :-) :-)