Gruľovniky z východu (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Rozhodla som sa napísať recept,ktorý mi pripomína detstvo.Sú zo zemiakového, cesta takže po našom gruľovniky.

60 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky očistime pokrajáme a dáme variť v slanej vode. Uvarené popučime a dáme vychladnúť na pracovnú dosku,ktorú sme posypali múkou.
  2. Zemiaky pre chuť trošku osolíme ,málo pridáme na hrot noža prašok do pečiva ,vajcia,múku.Urobíme si cesto múku pridáme podľa seba,aby cesto bolo vlačné.Z hotového si po častiach odoberáme malé bochniky,,ktoré vyvaľkame na tenko.
  3. Upečieme z oboch strán .
  4. Piekla som ich na plechu .Máme ešte na dvore malu kuchynku tak tam ich vždy pripravujem.Maslo roztopíme potrieme a posyoeme cukrom z oboch strán.Nakoniec pokrájame na pásy .Neskutočná dobrota ,dobrú chuť.