Grófkin jablkový koláč

Autor receptu: dorisa

Grófkin koláč som robila jedenkrát a to s ríbezľami. Dnes som upiekla s jablkami, ktoré som mala natlačené v pohári . Mne to chutí ako jablkové pité.

15
porcií
70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Heru, žĺtka a práškový cukor vymiešame elektrickým šľahačom. Pridáme múku spolu s kypriacim práškom. Prenesieme na dosku a vypracujeme cesto. Z neho si tak 1/4-1/3 oddelíme a dáme do mrazničky. Ostatné cesto dáme na cca 1 hodinu do chladničky. Potom rozohrejeme rúru, vyberieme cesto z chladničky a vyvaľkáme ho na veľkosť plechu-25x35cm. Na cesto navrstvíme strúhané jablká, ktoré sme osladili cukrom a škoricovým cukrom. Jablkovú plnku zarovnáme. Potom z bielkov ušľaháme sneh, ktorý dáme na jablkovú plnku. Pridala som aj hrozienka. . Z mrazničky vyberieme odložený kus cesta a na veľkých okách strúhadla cesto nastrúhame na vrch koláča. Takto upravený koláč dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 30-35 minút.
  2. Koláč po upečení.
  3. Po rozkrájaní podávame. DOBRÚ CHUŤ.