Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín s figami
Autor receptu: siuuu
Jednoduché, chutné a rýchle jedlo.* Možno ste si všimli, že mám veľmi rada kombináciu slano-sladkej chute. Najčastejšie kombinujem s ovocím mäso, tentoraz som zvolila syr - namiesto pomerne tradičnej brusnicovej omáčky som k syru zvolila čerstvé figy, ktoré som prehriala v červenom víne, ktoré som trocha chuťovo doladila citrusmi.
2 porcie |
10 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr som si pripravila redukciu z červeného vína. Víno som dala do malého hrnca, pridala som hnedý cukor a nechala som ho na miernom ohni zredukovať. Keď sa už väčšia časť tekutiny odparila pridala som šťavu z citróna a pomaranča, soľ, korenie. Pár minút som nechala zredukovať - zmes už nebola úplne tekutá, mala takú polo hustú konzistenciu. Vtedy som do vína vložila umyté a pokrájané figy (na polovice, štvrtiny). Figy som nechala vo víne cca 30 - 40 sekúnd, za tento čas som ich otáčala, aby sa prehriali zo všetkých strán.
- Medzitým som na rozpálenej grilovacej panvici (nasucho) grilovala Hermelín. Keď bol syr z oboch strán opečený, preložila som ho na tanier, pridala som figy a už sme si iba pochutnávali. Podávala som s nasucho opečenými plátkami bagety, ozdobené čerstvým tymiánom.