Grilované pstruhy

Autor receptu: tatranka

Najradšej z rýb máme pstruhy.Máme ich radi grilované,pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená.Ak sa použijú správne ingrediencie na nachutenie ryby,je to veľmi chutné jedlo.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryby vyumývam.Otriem do sucha.Posolím.Do dutiny vložím slaninku,na ňu položím zelený petržlen,zakryjem druhým plátom slaninky a pridám lyžičku masla.Brušnú dutinu uzavriem ihlicou na mäso,alebo špáradlami. Pripravím si zmes,v ktorej budem ryby obaľovať. Do múky pridám červenú sladkú papriku,soľ,bazalku.Zmes premiešam.Iné korenie nepoužívam na rybu. V takto pripravenej zmesi ryby z každej strany obalím. Prípravu som nefotila,pretože sa mi to zdalo zbytočné.Je to jednoduchá príprava,ale s prekvapujúcim výsledkom. Nechám si rozohriať s troškou oleja grilovaciu panvicu.Na horúcom oleji ryby dobre opečiem z každej strany. Nakoniec ešte opečiem pár prúžkov slaninky a zeleninky,ktorú budem podávať. Keďže je to grilovaná ryba,máme radi opekané zemiaky.Ryby,zemiaky a zeleninku,zalejem rozpusteným maslom.Nesmieme zabudnúť na chutný šťavnatý citrón.Ním rybu aj kúsky zeleniny pokvapkám. Takto pripravenú rybu máme najradšej.