Grilované pstruhy
Autor receptu: tatranka
Najradšej z rýb máme pstruhy.Máme ich radi grilované,pretože vrchná koštička je chrumkavá a ohromne vypečená.Ak sa použijú správne ingrediencie na nachutenie ryby,je to veľmi chutné jedlo.
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryby vyumývam.Otriem do sucha.Posolím.Do dutiny vložím slaninku,na ňu položím zelený petržlen,zakryjem druhým plátom slaninky a pridám lyžičku masla.Brušnú dutinu uzavriem ihlicou na mäso,alebo špáradlami.
Pripravím si zmes,v ktorej budem ryby obaľovať.
Do múky pridám červenú sladkú papriku,soľ,bazalku.Zmes premiešam.Iné korenie nepoužívam na rybu.
V takto pripravenej zmesi ryby z každej strany obalím.
Prípravu som nefotila,pretože sa mi to zdalo zbytočné.Je to jednoduchá príprava,ale s prekvapujúcim výsledkom.
Nechám si rozohriať s troškou oleja grilovaciu panvicu.Na horúcom oleji ryby dobre opečiem z každej strany.
Nakoniec ešte opečiem pár prúžkov slaninky a zeleninky,ktorú budem podávať.
Keďže je to grilovaná ryba,máme radi opekané zemiaky.Ryby,zemiaky a zeleninku,zalejem rozpusteným maslom.Nesmieme zabudnúť na chutný šťavnatý citrón.Ním rybu aj kúsky zeleniny pokvapkám.
Takto pripravenú rybu máme najradšej.