Grilovaná cuketa (cukina)
Autor receptu: kingray
Grilovanú cuketu si pripravíte ľahko a rýchlo. Zdravá pochúťka s trochou kokosového oleja je ideálna pri diéte, ale
je vhodná aj pri zdravom stravovaní a chutí aj deťom.
1 porcia |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyte cuketu a ošúpte škrabkou.
- Nakrájajte na dlhé pláty po dĺžke asi 0,5 cm hrubé (spečie sa a budú tenšie).
- Dajte na gril, kým nezmäkknú (môj gril je uzatvárací, takže griluje obe strany, niečo ako toaster, ak máte jednostraný, tak grilujte z oboch strán).
- V panvici si rozohrejte kokosový olej.
- Pridajte a popražte nakrájanú jarnú cibuľku a potom pridajte nakrájanú paradajku.
- Keď je všetko spojené a mäkké, pridajte nastrúhanú mozzarellu a premiešajte.
- Odstavte a pridajte nakrájanú petržlenovú vňať. Osoľte a pridajte čierne korenie podľa chuti. Pozor, aj mozzarella je slaná.
- Na grily máte pásiky cukety a na každý druhý pásik pridajte zmes a zakryte čistým pásikom cukety. Grilujte asi 1 minútu a dajte na tanier. Posypte mazzarellou.