Grécky šalát s kuracím mäsom

Autor receptu: martinis

Osviežujúci šalát z paradajok, uhorky a kukurice, posypaný chrumkavými krutónmi a podávaný s kockami kuracieho mäsa a jogurtovým dressingom :)

1
porcia
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tento šalát je výborný ako obed či večera, navyše je zdravý, farebný aj chutný. Pustíme sa teda do jeho prípravy :)
  2. Šalát umyjeme, hlúbik odrežeme a listami vystelieme misku či tanier, v ktorom sa šalát bude podávať. Pokvapkáme lyžicou olivového oleja a trochou citrónovej šťavy.
  3. Mäso nakrájame na kocky, okoreníme a na lyžici olivového oleja opečieme do zlata. Odložíme na teplé miesto.
  4. Zeleninu umyjeme a pokrájame na zhruba rovnaké kocky. Zmiešame s kukuricou a túto farebnú zmes vysypeme na šalát. V tejto fáze to vyzerá bezchybne ! :)
  5. Čas na prípravu dressingu : 2 lyžice bieleho jogurtu vymiešame s petržlenovou vňaťou podľa chuti, lyžičkou olivového oleja, soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Niekto má rád kyslejšiu zálievku, niekto menej výraznú - naozaj musíte dochutiť podľa vašich osobných preferencíí ;)
  6. Poslednou zložkou sú toastové krutóny : tie pripravíme opečením dvoch plátkov ľubovoľného toastového chleba nakrájaných na menšie kocky na suchej panvici.
  7. Hotovými krutónkami posypeme šalát, navrch pridáme mäso a zalejeme dressingom. Môžeme podávať aj s cesnakovou bagetkou či iným pečivom, mne na obed postačil aj takto :O)