Gratinovaný pangasius (fotorecept)

Autor receptu: jo

Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím však, že žiadnemu druhu rýb nemôže tento recept uškodiť. Dá sa rôzne obmieňať, podľa toho, čo sa práve v chladničke nachádza.

5
porcií
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Filety umyjeme, osušíme, posypeme korením a soľou. (Solím málo a v prípade, že používam syr, alebo zeleninu v slanom náleve, nesolím vôbec). Uložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy.
  2. Navrstvíme sterilizované hríbiky, prípadne čokoľvek, na čo máme chuť.
  3. Z masla, múky a smotany pripravíme bešamel. Vmiešame doňho polovicu jemne nastrúhaného syra. Môžu sa vmiešať aj žĺtka, ja som nedávala.
  4. Hotový bešamel.
  5. Pripravené filety zalejeme bešamelom a navrch nasypeme druhú polovicu nastrúhaného syra.
  6. Dáme do rúry piecť na cca 170°C asi tak pol hodinu. A výsledok je takýto.