Gratinovaný pangasius (fotorecept)
Autor receptu: jo
Dnes som trochu improvizovala a výsledok bol celkom fajn. Použila som filety z pangasia. Myslím však, že žiadnemu druhu rýb nemôže tento recept uškodiť. Dá sa rôzne obmieňať, podľa toho, čo sa práve v chladničke nachádza.
5 porcií |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Filety umyjeme, osušíme, posypeme korením a soľou. (Solím málo a v prípade, že používam syr, alebo zeleninu v slanom náleve, nesolím vôbec). Uložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy.
- Navrstvíme sterilizované hríbiky, prípadne čokoľvek, na čo máme chuť.
- Z masla, múky a smotany pripravíme bešamel. Vmiešame doňho polovicu jemne nastrúhaného syra. Môžu sa vmiešať aj žĺtka, ja som nedávala.
- Hotový bešamel.
- Pripravené filety zalejeme bešamelom a navrch nasypeme druhú polovicu nastrúhaného syra.
- Dáme do rúry piecť na cca 170°C asi tak pol hodinu. A výsledok je takýto.