Gratinované bravčové s hubami a medvedím cesnakom + šalát s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Toto jedlo som vymyslela už dávno, váhala som, či ho sem dať, lebo má dosť nevábnu hnedú farbu od suchohríbov :-) ale je naozaj výborne a keďže mi jedna veľmi milá varecháčka poslala riadnu zásobu medvedieho cesnaku, využila som ho aj tu.
4 porcie |
30 minút príprava |
70 minút na 220 °C |
Postup
- Na masti som nechala zatiahnúť mäso pokrájané na kocky, potom som ho osolila
- Deň vopred som si namočila suchohríby do vody aby napučali
- Neviem, či poznáte lievik trubkovitý, je to dosť nenápadná a nelákajúca huba, moc ju ľudia nezbierajú, ale keď sa usuší, je aromatická a ja ju používam ako hubové korenie, stačí popučiť v ruke, alebo v mažiari
- K mäsu som pridala rascu, biele korenie podrvené v mažiari a lievik a nechala chvíľu dusiť
- Za chvíľu som pridala namočené sušené suchohríby aj s vodou, kde sa močili a nechala dusiť asi 20 min.
- Pridala som šampióny, čo mi zostali od včera a medvedí cesnak a dusila ešte asi 20 min, kým bolo mäso makké na 90%
- Pridala som smotanu a nastrúhaný syr, použila som tekovský neúdený a eidam 45% asi v rovnakom pomere
- Dala som do vyhriatej rúry na 220° asi na 15 min., uvidíte podľa farby syra
- Papkali sme so zemiakmi s maslom a vňaťkou a šalátom
- Hotovo