Goji palacinky (fotorecept)

Autor receptu: zasterka

Inšpirácia pre toho, kto má rád palacinky trochu inak...

40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cesto na palacinky. Mlieko vylejeme do väčšej misy, pridáme celé vajcia, rozšľaháme, potom pridáme múku, trošku trstinového cukru, mierne osolíme a zmes dobre rozmiešame. Necháme ju 10-15 minút odstáť, potom pečieme palacinky.
  2. Do panvice dáme trošku oleja, necháme zohriať a naberačkou nalejeme malé množstvo cesta, ktoré rovnomerne rozlejeme po celej panvici.
  3. Keď je jedna strana upečená, palacinku otočíme a pečieme z druhej strany.
  4. Hotové palacinky natierame džemom (použila som domáci ríbezlovo-malinový),
  5. plnkou,
  6. zrolujeme a polejeme polevou.
  7. Príprava plnky: Sušené goji namočíme na 10-15 minút do vlažnej vody (ostane mäkké). Potom vodu zlejeme. Tvaroh vymixujeme sekáčom alebo ponorným mixérom do hladka. Pridáme vanilkový cukor, goji a spolu dobre premiešame.
  8. Príprava polevy: Na panvici (na troške oleja) opražíme do zlato-hneda lúpané mandle.
  9. Necháme ich vychladnúť a najemno rozsekáme.
  10. V hrnci (na najslabšom plameni) necháme roztopiť rozlámanú čokoládu spolu s CEROU. Prelejeme do misky, pridáme rozsekané mandle, premiešame a polievame hotové palacinky.