Goji palacinky (fotorecept)
Autor receptu: zasterka
Inšpirácia pre toho, kto má rád palacinky trochu inak...
40 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si cesto na palacinky. Mlieko vylejeme do väčšej misy, pridáme celé vajcia, rozšľaháme, potom pridáme múku, trošku trstinového cukru, mierne osolíme a zmes dobre rozmiešame. Necháme ju 10-15 minút odstáť, potom pečieme palacinky.
- Do panvice dáme trošku oleja, necháme zohriať a naberačkou nalejeme malé množstvo cesta, ktoré rovnomerne rozlejeme po celej panvici.
- Keď je jedna strana upečená, palacinku otočíme a pečieme z druhej strany.
- Hotové palacinky natierame džemom (použila som domáci ríbezlovo-malinový),
- plnkou,
- zrolujeme a polejeme polevou.
- Príprava plnky: Sušené goji namočíme na 10-15 minút do vlažnej vody (ostane mäkké). Potom vodu zlejeme. Tvaroh vymixujeme sekáčom alebo ponorným mixérom do hladka. Pridáme vanilkový cukor, goji a spolu dobre premiešame.
- Príprava polevy: Na panvici (na troške oleja) opražíme do zlato-hneda lúpané mandle.
- Necháme ich vychladnúť a najemno rozsekáme.
- V hrnci (na najslabšom plameni) necháme roztopiť rozlámanú čokoládu spolu s CEROU. Prelejeme do misky, pridáme rozsekané mandle, premiešame a polievame hotové palacinky.