Glad šalát s tofu

Autor receptu: martinis

Extra porcia zeleniny v atraktívnom prevedení s opečeným údeným tofu, balzamikovou zálievkou a domácim celozrnným chlebíkom.

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Glad - to je názov šalátu, ktorý si svoje meno zaslúži, skrátka šalát, ako sa patrí : chrumkavá zelenina, všetky možné farby, sladká chuť, slaná chuť, kyslá chuť, to všetko vám ponúka. A nepotrebujete nič iné ako 15 minút času a štandardné ingrediencie. Spravte si pekné ráno a pripravte si ho podľa môjho jednoduchého postupu ;)
  2. Najprv zo všetkého sa chopíme červenej cibule, ktorú ošúpeme a rozkrojíme na polovicu. Tú nakrájame na čo najtenšie polkolieska a vložíme do misy. Pridáme aj zopár listov šalátu natrhaných či nakrájaných nadrobno, asi 90 g kukuričných zŕn (takže zhruba tretinu plechovky) a očistenú bielu redkvičku, ktorej asi 5 cm kúsok sme pokrájali pozdĺžne na štvrtiny a tie na tenké plátky. Pre viac farieb navrhujem vhodiť aj pokrájanú paradajku :-)
  3. Tofu pokrájame na kocky, ktoré opražíme na lyžici olivového oleja dozlata. Presypeme do misy a všetko poctivo osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  4. Na zálievku budeme potrebovať dve lyžice olivového oleja, jednu balzamikového octu a polovicu lyžičky kremžskej horčice. Nemá tam urobiť uragán, má to byť len také pošteklenie, také cililing na jazyku, preto len pol lyžičky :O)
  5. Všetko vymiešame a vylejeme na šalát. Ten dôkladne zamiešame a môžme podávať - nepokazte si túto nádielku zdravia bielym rohlíkom, radšej siahnite po celozrnnom, alebo si upečte vlastný chlebík, so semiačkami chutí výborne. Úplne na záver posypeme petržlenovou vňaťou - hotovo ;)