Géciho plnka (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

20 minút
príprava
15/40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som dala 500g, ale môžete aj menej/ a chvíľu restujeme /len kým pečeň zbelie/.
  2. Pridáme pokrájané rožky a opečieme.
  3. Rožky sa *zmenšia* a zvlhnú. Pridáme petržlenovú vňať.
  4. Presypeme do misky, necháme trochu vychladiť a pridáme vajcia, soľ, vegetu.
  5. Môžeme naplniť do kačky, husi, kuraťa, alebo upečieme na plechu alebo v bábovkovej forme /najskôr ju vymastíme a vysypeme strúhankou/. Kto jedol takúto plnku, inú nechcel... :)