Gaštanové jazýčky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Čo tak prekvapiť svojho partnera na Valentína sladkým jazýčkom?
15 porcií |
30 minút príprava |
Postup- rozmrazené gaštanové pyré potlačíme vidličkou, pridáme rozpustený tuk (maslo alebo margarín, čo máte po ruke), mlieko, orechy a sypké suroviny na zahustenie podľa chuti, buď pomleté vločky, alebo piškótovú strúhanku, alebo oboje, podľa toho čo váš partner alebo rodina preferuje a aj podľa toho či máte gaštanové pyré ochutené, masu ochutnávate počas zahusťovania,,,,mala by vzniknúť tvarovacia hmota ako na guľky
- hotovú masu zabalíme do sáčku a dáme do chladničky, kým sa masa chladí a spájajú sa všetky chute si pripravíme čokoládovú polevu,,,, čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli
- vyberieme gaštanovú zmes z chladničky, vytvoríme valček, ktorý z vrchnej strany stlačíme na ovál
- nakrájame jazýčky a ukladáme na papier na pečenie, aby sme si nešpinili dosku čokoládou
- jazýček podoberieme vidličkou a presunieme nad nádobu s čokoládou
- a lyžicou zhora polejeme tak, aby aj okraje boli zakryté
- necháme stuhnúť čokoládu, práve začalo vonku snežiť, tak ma napadlo ozdobiť jazýčky kokosom, ale bála som sa že kokos prebije chuť gaštanov, tak len pár kúskov
- ozdobíme šľahačkou, skúšala som aj poliať čokoládou, ale narúšala mi dizajn šľahačky, možno by stačilo granko,,,ale to už nechám na vás ako si dozdobíte,,,VESELÉHO A SLADKÉHO VALENTÍNA PRAJEM :-)
|