Gaštanové jazýčky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Čo tak prekvapiť svojho partnera na Valentína sladkým jazýčkom?

15
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. rozmrazené gaštanové pyré potlačíme vidličkou, pridáme rozpustený tuk (maslo alebo margarín, čo máte po ruke), mlieko, orechy a sypké suroviny na zahustenie podľa chuti, buď pomleté vločky, alebo piškótovú strúhanku, alebo oboje, podľa toho čo váš partner alebo rodina preferuje a aj podľa toho či máte gaštanové pyré ochutené, masu ochutnávate počas zahusťovania,,,,mala by vzniknúť tvarovacia hmota ako na guľky
  2. hotovú masu zabalíme do sáčku a dáme do chladničky, kým sa masa chladí a spájajú sa všetky chute si pripravíme čokoládovú polevu,,,, čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli
  3. vyberieme gaštanovú zmes z chladničky, vytvoríme valček, ktorý z vrchnej strany stlačíme na ovál
  4. nakrájame jazýčky a ukladáme na papier na pečenie, aby sme si nešpinili dosku čokoládou
  5. jazýček podoberieme vidličkou a presunieme nad nádobu s čokoládou
  6. a lyžicou zhora polejeme tak, aby aj okraje boli zakryté
  7. necháme stuhnúť čokoládu, práve začalo vonku snežiť, tak ma napadlo ozdobiť jazýčky kokosom, ale bála som sa že kokos prebije chuť gaštanov, tak len pár kúskov
  8. ozdobíme šľahačkou, skúšala som aj poliať čokoládou, ale narúšala mi dizajn šľahačky, možno by stačilo granko,,,ale to už nechám na vás ako si dozdobíte,,,VESELÉHO A SLADKÉHO VALENTÍNA PRAJEM :-)