Gaštanové guľky v kokosovom kabáte

Autor receptu: danda3

Tento recept vznikol vlastne náhodou, išla som robiť guľky podľa jedného receptu z netu, ale náplň sa nevydarila, tak som musela zaimprovizovať a vznikol tento recept, trúfam si povedať, že ešte lepší ako pôvodný. Je trošku viac prácny, ale výsledok stojí za to.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pyré, cukor, maslo a pomleté piškóty alebo BB keksy zmiešame
  2. a necháme chvíľku v chlade postáť.
  3. Potom tvoríme malé guľky, ja som dnes robila len z polovičnej dávky, rozpis je na celú. Dáme stuhnúť, buď do mrazáku alebo na balkón, keď mrzne.
  4. Medzitým si pripravíme kokosový marcipán na obaľovanie zmiešaním všetkých surovín.
  5. Ak je cesto riedke, pridáme cukor, mlieko alebo kokos, ak je husté, pridáme bielok.
  6. Ak sú guľky dobre zamrazené, začneme ich obalovať. Odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku, vložíme guľku
  7. a zabalíme. Keď ich obaľujem, nemám všetky guľky na tácke, ale rozložím si ich na dve a jedna je stále v mraze, ak trošku povolia, zle sa obaľujú.
  8. Hotovo, dám ich opäť stuhnúť.
  9. Pripravím si hustú čokoládovú polevu a začnem guľky kúpať, keď sú dobre zamrazené, čokoláda je v momente na nich stuhnutá.
  10. Ozdobíme a dáme opäť stuhnúť.
  11. Potom vložíme do košíčkov a uchovávame v chlade.
  12. Keď robím celú dávku, dám si guľky do malých krabičiek a dám do mrazáku, takže žiadna návšteva ma nemôže prekvapiť.
  13. Prierez guľkou.
  14. Tieto som robila na svadbu.
  15. Môžu sa namočiť aj do bielej čokolády.