Gaštanové guľky v kokosovom kabáte
Autor receptu: danda3
Tento recept vznikol vlastne náhodou, išla som robiť guľky podľa jedného receptu z netu, ale náplň sa nevydarila, tak som musela zaimprovizovať a vznikol tento recept, trúfam si povedať, že ešte lepší ako pôvodný. Je trošku viac prácny, ale výsledok stojí za to.
Postup
- Pyré, cukor, maslo a pomleté piškóty alebo BB keksy zmiešame
- a necháme chvíľku v chlade postáť.
- Potom tvoríme malé guľky, ja som dnes robila len z polovičnej dávky, rozpis je na celú. Dáme stuhnúť, buď do mrazáku alebo na balkón, keď mrzne.
- Medzitým si pripravíme kokosový marcipán na obaľovanie zmiešaním všetkých surovín.
- Ak je cesto riedke, pridáme cukor, mlieko alebo kokos, ak je husté, pridáme bielok.
- Ak sú guľky dobre zamrazené, začneme ich obalovať. Odtrhneme si kúsok cesta, urobíme placku, vložíme guľku
- a zabalíme. Keď ich obaľujem, nemám všetky guľky na tácke, ale rozložím si ich na dve a jedna je stále v mraze, ak trošku povolia, zle sa obaľujú.
- Hotovo, dám ich opäť stuhnúť.
- Pripravím si hustú čokoládovú polevu a začnem guľky kúpať, keď sú dobre zamrazené, čokoláda je v momente na nich stuhnutá.
- Ozdobíme a dáme opäť stuhnúť.
- Potom vložíme do košíčkov a uchovávame v chlade.
- Keď robím celú dávku, dám si guľky do malých krabičiek a dám do mrazáku, takže žiadna návšteva ma nemôže prekvapiť.
- Prierez guľkou.
- Tieto som robila na svadbu.
- Môžu sa namočiť aj do bielej čokolády.