Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
"Narodeninová" pre inšpiráciu. Oslávenkyňa vyhlásila, že aj škoda zjesť :)
30-40 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Z gaštanového pyré, masla, pomletých piškót (rozsekala som ich v mixéri), čokoládového pudingu (nevareného), cukru, rumu a kompótovej šťavy vypracujeme zmes na guličky.
- Vyformujeme guličky, do ktorých stredu balíme višne bez kôstok.
- Kým si vyrobíme ceduľky na špajdlách, guličky necháme stuhnúť. Na špajdle miesto štítkov možno napr. naviazať mašličky zo stužky, ponapichovať gumené srdiečka, nastokať gorálkové perličky, ... podľa fantázie :)
- Do stuhnutých guličiek napicháme štítky na špajdlách.
- Pripravíme si čokoládovú polevu. Poliate ukladáme na mriežku a ozdobíme.
- Hotové už stačí len preložiť na tortový podnos alebo tácku a efektné cukrovinky sú na svete :)