Gaštanová torta

Autor receptu: myshull

Tento recept mi priniesla kolegyňa, a mal u nás veľký úspech. jednoduchá, rýchla a veľmi chutná torta, ktorá poteší celú rodinu.

8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtka oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme 375g pyré a vyšlaháme do jemnej hmoty. Postupne po troškách pomocou varešky vmiešame vyšľahaný sneh. Tortovú formu vymastíme, vysypeme hladkou múkou a vlejeme zmes. Pečieme približne 50-60 min na 170°C (záleží však od trúby. Vrch nám musí jemne zhnednúť a keď zapichneme do stredu šparátko musí byť suché). Korpus necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Zmiešamie šľahačku v prášku s mliekom a zvyškom pyré a dobre vyšľaháme. Keď korpus vychladne, prekrojíme ho stredom na dva pláty. Spodný plát potrieme džemom a pripravenou šľahačkovou plnkou, prikryjeme druhou polkou a vrch aj boky natrieme zvyšnou plnkou. Ozdobíme podľa chuti čokoládovými hoblinkami, farebnou ryžou, alebo necháme len tak. Tip: kto má rád rumové maškrty, môže korpus pred natretím pokvapkať 100ml rumu.