Gaštanová torta bez múky
Autor receptu: borka171
Úžastná pochúťka, hebké cesto sa rozplýva na jazyku a kto má rád chuť gaštanov, príde si na svoje.
10 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Vyšahajte vaječné bielky. Zvlášť vyšahajte žĺtky s 2 baleniami gaštanového pyré. Zmiešajte a pečte vo vymastenej, múkou vysypanej tortovej forme na 160 °C cca 45 minút.
- Po vychladnutí korpusu ho rozkrojte na 3 časti. Šľahačky vyšľahajte so stužovačmi. Posledné gasťanové pyré vyšľahajte s 1 dcl mlieka a s 2 vanilkovými cukrami. Potom zmiešajte so šľahačkou.
- Jednotlivé časti torty pospájajte plnkou. Tú natrite aj na vrch torty. Môžete ju posypať so strúhanou čokoládou alebo obliať roztopenou čokoládou.
Dobrú chuť! :)