Gaštanová torta bez múky

Autor receptu: borka171

Úžastná pochúťka, hebké cesto sa rozplýva na jazyku a kto má rád chuť gaštanov, príde si na svoje.

10
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vyšahajte vaječné bielky. Zvlášť vyšahajte žĺtky s 2 baleniami gaštanového pyré. Zmiešajte a pečte vo vymastenej, múkou vysypanej tortovej forme na 160 °C cca 45 minút.
  2. Po vychladnutí korpusu ho rozkrojte na 3 časti. Šľahačky vyšľahajte so stužovačmi. Posledné gasťanové pyré vyšľahajte s 1 dcl mlieka a s 2 vanilkovými cukrami. Potom zmiešajte so šľahačkou.
  3. Jednotlivé časti torty pospájajte plnkou. Tú natrite aj na vrch torty. Môžete ju posypať so strúhanou čokoládou alebo obliať roztopenou čokoládou. Dobrú chuť! :)