Gaštanová torta bez múky (Katkina)
Autor receptu: bubrienka1
Aj keď som našla podobný recept na túto fajnotku (na Vareche), pridávam ho, pretože taký, ako som ho ochutnala je výnimočný.
... a netreba doň veľa vajec :-)
Katka, chutil mi a preto som ho pomenovala podľa Teba !!!
12 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rozdelíme vajce na žltko a bielko. Rozmixujeme pyre so žltkami, pridáme vanilkový cukor. Vyšlaháme bielka na sneh a pridáme do masy s gaštanovým pyré.
Tortovú formu cca 28cm vytrieme maslom, vlejeme cesto a upečieme pri 180 stupňoch 30 minut.
- Kým sa cesto upečie, pripravíme si krém:
šľahačku so stužovačom vyšľaháme, pridáme Mascarpone. Natrieme na vychladnuté cesto - korpus nerozrežeme - nie je až taký hrubý.Po urovnaní vrstvy šľahačky nastrúhame gaštanové pyré, a ešte navrch nastrúhame trocha horkej čokolády.