Gaštanová nepečená roláda
Autor receptu: redakcia
Gastronomické
trendy nás ženú
vpred – vymýšľať
stále nové dezerty,
postupy, kombinácie.
Ľudia však túžia
vrátiť sa k chuťovým
spomienkam na
svoje detstvo. A tak
najkrajšie Vianoce
dýchajú klasikou.
Postup
- Gaštanové pyré nastrúhame nahrubo, pridáme
zmäknuté maslo, rum, práškový a vanilkový
cukor. Vymiešame hladké cesto, ktoré vyvaľkáme
medzi fóliami na hrúbku asi 0,5 cm do tvaru
obdĺžnika.
- Na cesto nastrúhame čokoládu a zrolujeme,
dáme odležať do chladu asi na hodinu.
- Poleva z horkej čokolády nalámeme a rozpustíme nad parným
kúpeľom. Nanesieme na vychladnutú roládu.
Ľubovoľne ozdobíme.