Gaštanová nepečená roláda

Autor receptu: redakcia

Gastronomické trendy nás ženú vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Ľudia však túžia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na svoje detstvo. A tak najkrajšie Vianoce dýchajú klasikou.

6
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Gaštanové pyré nastrúhame nahrubo, pridáme zmäknuté maslo, rum, práškový a vanilkový cukor. Vymiešame hladké cesto, ktoré vyvaľkáme medzi fóliami na hrúbku asi 0,5 cm do tvaru obdĺžnika.
  2. Na cesto nastrúhame čokoládu a zrolujeme, dáme odležať do chladu asi na hodinu.
  3. Poleva z horkej čokolády nalámeme a rozpustíme nad parným kúpeľom. Nanesieme na vychladnutú roládu. Ľubovoľne ozdobíme.