Fúkané orechové pečivo
Autor receptu: zlota1
60-80 porcií |
30 minút príprava |
12 minút na 150 °C |
Postup- Ingrediencie zmiešame v mise,ide to pomerne ťažko,ale vysledok stojí za to.Keby bolo cesto veľmi suché pridajte po lyžičkách trošku čistej vody na zvláčnenie cesta,bude sa Vám lepšie pracovať,a aj cesto sa lepšie nafúkne.Malé množstvá cesta roztlačíme do formičiek,ja nemám rožkové formičky,tak som dala do iných,aj také sa zjedia,nevadí nám to.Rúru predhriať na 150 st.a pečieme doružova.Pečivo najskôr nafúkne a potom sa pekne dopečú doružova.Ešte teplé vyklopíme z formičiek,necháme vychladnúť a konce omáčame v roztopenej čokoláde,nariedenej tukom v obvyklom pomere.Formičky netreba vymazávať,pečivo sa pekne dá vyklopiť,nelepí sa.Dobrú chuť.
|