Fúkané orechové madlenky

Autor receptu: andys

Atraktívna a netradičná obmena klasického vianočného receptu.

40
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté orechy, cukor, múku a zmäknutý tuk spracujeme na cesto.
  2. Cestom naplníme formičky na madlenky vymastené tukom, prípadne použijeme silikónovú formu, ktorú nie je potrebné vymastiť. Formičky plníme max. do 2/3, cesto počas pečenia zväčší svoj objem.
  3. Madlenky pečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista (pri teplote cca 160 stupňov v teplovzdušnej rúre). Upečené madlenky opatrne vyklopíme z formičiek, ak ich pečieme v silikónovej forme, po vybratí z rúry chvíľku počkáme a až potom ich opatrne vyklopíme. Necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme si čokoládovú polevu - čokoládu môžeme rozpustiť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre. Nalámanú čokoládu s maslom dáme v miske do mikrovlnky na stredný stupeň cca na 2 minúty. Aspoň dvakrát premiešame, aby sa v strede nepripálila. Časť masla môžeme nahradiť olejom, poleva bude pekne lesklá. Konce madleniek namáčame v čokoláde.
  5. Necháme stuhnúť a pridáme do vianočnej krabice ;)