Hruškový koláč
Francúzsky hruškový koláč (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Je možné, že tento koláč je už na Vareche, ale mala som prezreté hrušky, tak som ho
upiekla. Je to jednoduchý ale veľmi chutný koláč.
10 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Hrušky nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- Vajcia šľaháme s cukrom asi 5-7 minút do peny, pridáme mlieko, olej a trochu prešľaháme.
- Pridáme preosiatu múku so soľou a s práškom do pečiva a zľahka zamiešame do cesta (ja som zamiešala najskôr na nízkych otáčkach, potom vareškou).
- Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 26 cm (odporúčam na dno dať papier na pečenie). Na cesto rozložíme hrušky, posypeme škoricou a zalejeme druhou polovicou cesta, formu trochu potrasieme, aby sa cesto rovnomerne rozlialo. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
- Medzitým pripravíme polevu. Maslo roztopíme a pridáme škoricový cukor, zmes necháme trochu vychladnúť. Potom pridáme vajce a zamiešame, postavíme na oheň a ešte trochu zohrievame, zmes nám trochu zhustne.
- Koláč poprepichujeme vidličkou a vylejeme naň polevu. Pečieme ešte cca 20 minút.
- Dobrú chuť.