Orechový zákusok
Francúzske orechové rezy trošku inak (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Od pravých francúzskych rezov sa líši tým, že tieto som robila z piškótového cesta a francúzske sú z medového.
20 porcií |
60 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- V príprave cesta som fotopostup pridala len na orechové cesto. Cukor a vajcia celé som vyšľahala do peny.
- Múku prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta. Opatrne som vmiešala.
- Napokon som na tri krát pridala aj mleté orechy. Aby bola cesto krásne vzdušné, treba opatrne zapracovať do cesta sypké ingrediencie.
- Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie. Cesto som vyliala a upravila, aby bolo pekne rovné. Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalšie dva piškótové korpusy.
- Upečený korpus som chladila na mriežke. Ešte za horúca som stiahla kožu.
- Upečený aj piškótový a koža odstránená z neho za horúca. Tretí sa ešte pečie.
- Kým sa korpusy chladili pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Zatiaľ som si vymiešala maslo s cukrom do peny.
- Do krému som po lyžici pridávala vychladnutý puding a vyšľahala do peny. Napokon som pridala rumovú príchuť.
- Krém som rozdelila na 3 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
- Na spodok som uložila piškótový korpus a natrela som ho horúcim broskyňovým džemom.
- Na džem som natrela krém. Položila som na krém orechový korpus.
- Orechový korpus som natrela horúcim džemom.
- Na džem som natrela krém.
- Na krém som položila druhý piškótový korpus. Na noc uložila do chladničky a zaťažila 4 kg múky. Do chladničky som uložila aj tretí pohár s krémom.
- Druhý deň som natrela vrchný korpus horúcim džemom a na to som natrela krém. Hrebeňovou stierkou som urobila vlny.
- Koláč som krájala horúcim nožom. Posypala drvenými orechmi. Pokvapkala čokoládou. Nemusí byť. Prajem vám dobrú chuť.