Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom
Autor receptu: nesikovnakucharka
Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá
sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit na
polovicu a naplnit. Samozrejme najlepsia je práve
upecená. Recept som si vypýtala v jednej talianskej
reustaurácii a trochu ho upravila podla mojej chuti.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 230 °C |
Postup
- Roztlacte vydlickou uvarené a vychladené zemiaky. Zmiesajte spolu s ostatnými surovinami. Odlozte si trochu olivového oleja na neskôr. Vymiesené cesto roztlacte prstami rovno na plechu na pozadovanú velkost a dajte kysnút na 2hodiny do vypnutej rúry.
Po uplnuti casu ho pokvapkajte rovnomerne olivovým olejom. Dajte piect do rúry na 230ºC cca 20 min.
Este teplé pokvapkajte znovu olivovým olejom a prikryte utierkou aby sa cesto nevysusilo.