Flan napolitano (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Lahodný mexický dezert.
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka, obe mlieka a syr dáme do väčšej misky.
- Poriadne rozmixujeme, pridáme vanilkovú esenciu a znova mixujeme.
- Z cukru na slabom plameni upálime karamel, ktorý hneď vylejemem do pripravenej keramickej nádoby. Snažíme sa ním pokryť celé dno. Na karamel nalejeme mliečno-vaječnú zmes a nádobu zakryjeme alobalom. Do hlbokého plechu nalejeme vodu a doň vložíme nádobu s flanom. Pečieme ho v rúre predhriatej na 180°C asi hodinu (skúsiť to môžeme nožom - ak je po vytiahnutí čistý, flan je hotový)
- Necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho vložíme do chladničky aspoň na jednu hodinu. Pomocou nožíka uvoľníme flan po stranách. Na nádobu s vychladeným flanom položíme väčší tanier a oba spolu prevrátime. Počkáme, kým celý karamel vytečie a nádobu od taniera zdvihneme.
- Flan následne môžme servírovať. Skladujeme ho v chladničke.
- Dobrú chuť :)