Flammkuchen
Autor receptu: naja
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 250 °C |
Postup- Suroviny na cesto spracujeme a nechame priblizne 20 min vykysnut.
V tom case si pripravime oblozenie. Kyslu smotanu (ja som pouzila Schmand) zmysame zo struhanym syrom, stavou z citrona a ochutime korenim.
- Po vykysnuti vyvalkame cesto do dvoch okruhlych foriem. Cesto treba na tenucko vyvalkat, tensie ako na pizzu. Jedno cesto vazi priblizne 170 g (bez oblozenia).
- Cesto potreme zmesou z kyslej somtany a syra. Potom oblozime udenym lososom. Podla chuti sa moze dat aj por.
Flammkuchen sa moze oblozit aj: zo slaninkou, sunkou, cibulou, paprikou ...
- Pecieme na ca. 250 °C ca. 12-15 min.
- Dobru chut!
|