Pstruh
Filety zo pstruha dúhového so zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Filety najskôr jemne prstami prekontrolujeme, či už nemajú žiadne
kosti. V prípade, že ešte nájdeme, vyberieme ich pinzetou na ryby alebo potravinárskou dlhou pinzetou.
Ide to veľmi dobre a ľahko.
- Filety dôkladne zbavené kostí nakrájame na
väčšie kúsky a jemne osolíme a okoreníme.
Opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji najskôr na strane, kde je koža. Potom opatrne otočíme
a pečieme ešte pár minút, ale už len na slabom plameni alebo stupni. Keď je už ryba kožou hore, dopečie sa aj na slabom plameni.
- Hotové filety pokvapkáme citrónovou šťavou, dozdobíme nakrájaným pórom a bylinkami. Podávame so šalátom alebo s čerstvou zeleninou ochutenou olivovým olejom a soľou.
|