Pstruh

Filety zo pstruha dúhového so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Filety najskôr jemne prstami prekontrolujeme, či už nemajú žiadne kosti. V prípade, že ešte nájdeme, vyberieme ich pinzetou na ryby alebo potravinárskou dlhou pinzetou. Ide to veľmi dobre a ľahko.
  2. Filety dôkladne zbavené kostí nakrájame na väčšie kúsky a jemne osolíme a okoreníme. Opečieme ich na panvici na rozpálenom oleji najskôr na strane, kde je koža. Potom opatrne otočíme a pečieme ešte pár minút, ale už len na slabom plameni alebo stupni. Keď je už ryba kožou hore, dopečie sa aj na slabom plameni.
  3. Hotové filety pokvapkáme citrónovou šťavou, dozdobíme nakrájaným pórom a bylinkami. Podávame so šalátom alebo s čerstvou zeleninou ochutenou olivovým olejom a soľou.