Figovo-rumový lekvár (fotorecept)
Autor receptu: eldina
viem, že väčšina z Vás nemá figy, teda je Vám tento recept na nič-ale chcela som sa pochváliť, že ja mám, aj v októbri..:)))))
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme:
- figy nakrájať/predtým umyť/, netreba ošúpať
- ponorným mixérom zomlieť../vznikne takáto nevábna masa/
- vyliať do hrnca a dať variť..medzitým si umyť fľaše, trúbu pustiť na 150 °C, na plech dať papier na pečenie, naň položiť fľaše a dať sterilizovať do trúby /kým zovrie masa na lekvár/
- Gelfix zmiešať podľa návodu s cukrom /na jeden balík 2 PL cukru/
- Gelfix s cukrom pridať k figám, dodať zvyšný cukor, aj vanilkový + škoricu a rum/či arómu podľa chuti/a šťavu z jedného citrónu..miešať kým zovrie a povariť minútu..
- plech s fľašami vybrať /mala som "veľké oči" , myslela som, že toho bude viac/..:)
- a nalievať do pohárov..pozor, sú vrelé...najprv som skúšala naberačkou, potom som rovno z hrnca liala do pohárov..:).....dať do suchého dunstu.../do času prípravy"varenie"-dám 10 min, aj ked sa masa varí po zovrení 1 min, lebo kým zovrie, chvíľu to trvá/
- /hlavne sa nikomu nechváľte, že máte domáci figový lekvár, lebo Vám ostane možno AŽ jedna fľaša/