Figovo-rumový lekvár (fotorecept)

Autor receptu: eldina

viem, že väčšina z Vás nemá figy, teda je Vám tento recept na nič-ale chcela som sa pochváliť, že ja mám, aj v októbri..:)))))

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. figy nakrájať/predtým umyť/, netreba ošúpať
  3. ponorným mixérom zomlieť../vznikne takáto nevábna masa/
  4. vyliať do hrnca a dať variť..medzitým si umyť fľaše, trúbu pustiť na 150 °C, na plech dať papier na pečenie, naň položiť fľaše a dať sterilizovať do trúby /kým zovrie masa na lekvár/
  5. Gelfix zmiešať podľa návodu s cukrom /na jeden balík 2 PL cukru/
  6. Gelfix s cukrom pridať k figám, dodať zvyšný cukor, aj vanilkový + škoricu a rum/či arómu podľa chuti/a šťavu z jedného citrónu..miešať kým zovrie a povariť minútu..
  7. plech s fľašami vybrať /mala som "veľké oči" , myslela som, že toho bude viac/..:)
  8. a nalievať do pohárov..pozor, sú vrelé...najprv som skúšala naberačkou, potom som rovno z hrnca liala do pohárov..:).....dať do suchého dunstu.../do času prípravy"varenie"-dám 10 min, aj ked sa masa varí po zovrení 1 min, lebo kým zovrie, chvíľu to trvá/
  9. /hlavne sa nikomu nechváľte, že máte domáci figový lekvár, lebo Vám ostane možno AŽ jedna fľaša/