Figové bonbóny (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Kúpené figy nám nechutnali,akoby neboli dozreté a potrebovala som ich nejakým spôsobom použiť.Voľba padla na obyčajný jablkový koláč,/jabĺčka zmiešané s figovou dužinou /. Upiekla som.Koláčik bol zaujímavo chutný.No figy mi ešte stále ostávali.Tak padla voľba na figové bombóny.
26 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Tu len prikladám na začiatok,že to bol jablkovo-figový koláč.Fíg som spotrebovala málo,tak prišli na rad figové bonbóny.
- Najprv som si vydlabala figovú dužinu.Ide to ľahko,malou lyžičkou.
- Roztlačila som ju vidličkou a pridala práškový cukor.
- Pomlela som si piškóty spolu s hrsťou vlašských orechov.
- Pridala ku zmesi fíg. Poliala 2 lyžicami umu.
- Zmes som premiešala.
- Postrúhala som marcipán,na hrubšom strúhadle.
- Pridala,posekanú čokoládu. Do zmesi 50 g.
- Do kopy spracovala zmes.
- Vytvarovala som malé guličky.Z tohto množstva mi vyšlo 26 bonbónov.Obalila som ich v nahrubo posekaných orechoch.
- Do guličiek som povpichovala špáradlá.To preto,aby sa mi dobre guľky obaľovali v čokoláde.
- Guličky za pomoci špáradiel som ponamáčala v 70 g rozpustenej, várovej čokoláde s maslom a smotanou,alebo mliekom.
Niektoré čokoládové bonbóny som posypala sekanými orechmi.
Poukladala som ich na mriežku,pod ktorú som podložila plech,aby v prípade kapania čokolády táto padala na plech.Takto po pozberaní z plechu má ešte použitie.
- Mriežka nad plechom.Po odobratí špáradiel,bonbóny putovali do chladu.
- A tu je už výsledok mojej práce.Manžel po ochutnávke,sladkosť veľmi chválil a ja som mala dobrý pocit,že naše dosť draho nakúpené figy,mali chutné použitie.