Figová tortička s mandľami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: všetky suroviny spolu vymiesime a necháme odležať. Rozdelíme na štyri časti a každú vyvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku 3 mm. Cestom vyložíme kovové vykrajovadlá s priemerom 10 cm, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 150 °C.
  2. Plnka: mandle, cukor a maslo roztopíme spolu a do tejto zmesi pridáme figy nakrájané na tenké mesiačiky. Minútu necháme spolu odstáť a skladáme do pripravených košíčkov z lineckého cesta. Prelejeme zvyšným maslom s mandľami a dopečieme asi 6 minút v rúre pri teplote 185 °C.
  3. Omáčka: žĺtky a cukor šľaháme nad parou do hustej peny, potom pridáme víno a znova šľaháme do hustej peny. Nakoniec pridáme škoricu a necháme vychladiť.