Figová tortička s mandľami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút na 150 °C |
Postup- Cesto: všetky suroviny spolu vymiesime a necháme odležať. Rozdelíme na štyri časti a každú vyvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku 3 mm. Cestom vyložíme kovové vykrajovadlá s priemerom 10 cm, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 150 °C.
- Plnka: mandle, cukor a maslo roztopíme spolu a do tejto zmesi pridáme figy nakrájané na tenké mesiačiky. Minútu necháme spolu odstáť a skladáme do pripravených košíčkov z lineckého cesta. Prelejeme zvyšným maslom s mandľami a dopečieme asi 6 minút v rúre pri teplote 185 °C.
- Omáčka: žĺtky a cukor šľaháme nad parou do hustej peny, potom pridáme víno a znova šľaháme do hustej peny. Nakoniec pridáme škoricu a necháme vychladiť.
|