Fazuľová kaša (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

U nás sa varili aj takéto jedlá ako je zemiaková , fazuľová , hrachová kaša . Dnes som uvarila fazuľovú .

Postup

  1. Večer som fazuľu umyla , namočila do vody . Ráno som vodu zliala a v druhej vode som varila fazuľu do mäkka bez soli .
  2. Medzitým som umyla 150 g ryže .
  3. Uvarenú fazuľu som zopár krát rozmixovala . Pridala som soľ , mleté čierne korenie a premiešala som ju .Znovu som dala fazuľu zovrieť a vsypala som do nej umytú ryžu . Už ju nemiešam ,aby mi neprihorela .
  4. Varila som ju na stíšenom ohni 10 minút . Potom som oheň vypla a nechala ryžu dôjsť .
  5. Kaša je najlepšia , keď sa zohrieva - čiže na druhý deň .Opekám ju na domácej bravčovej masti , do červena .
  6. Manžel si k nej dal aj klobásu . Alebo k nej pasuje aj kúsok údeného mäsa.
  7. Ja klobásu nemusím , tak som si ju dala samotnú . Viem , že jedlo na tanieri nevyzerá vábne , no je chutné .