Fazuľová fučka

Autor receptu: zdenin

Hodne receptov používam odkukaných od mamky, tento je jeden z nich sú to recepty, ktoré už mladý ľudia nepoužívajú, je to naškodu staré recepty sú lacnejšie, ale aj zdravé.

8
porcií
2 minút
príprava
2 minút
na 100 °C

Postup

  1. Jeden deň namočenú fazuľu dáme do vedšieho hrnca variť, ako sa začne variť pridáme sodu bikar., pridám kvapku oleja aby nám voda nevykypela z hrnca. Varíme do rozvarenia, je potrebné aby voda bola 1 cm nad okraj fazuly, pridáme opláchnutú ryžu, varíme pomaly, osolíme, dávame pozor aby sa nám kaša neprilepila na dno hrnca. Keď je aj ryža mäkká kašu zahustíme krupicou - bude stačiť za dve lyžice dobre premiešame, až sa hmota bude v hrci nadvihovať a bude mať pocit že Vám večera uniká, hrniec stiahnite z horáku zakryte prikrývkou a necháme spariť.
  2. Túto kašu môžete mať uvarenú aj deň pred podávaním, ja si časť dávam do mrazničky. Na oleji si opražíme cibuľku a dáme do misky na teplé miesto, na tej istej panvici pridáme troška oleja a zohrievame kašu, až do pripečenia ja pridávam domáce oškvarky.
  3. Podávam na tanier asi za žufanku pekne upravím, posypem cibuľkou, mäsožravím na prilepšenie pridám plátky údeneho vareného mäsa na zvýraznenie chuti nezabudnite na kyslú kapustu - kvasenú, alebo niečo podobné. Snáď môžem dodať- dobrú chuť , je to sýte jedlo , zdravé a nebezpečné .