Pizza
Fathead minipizza
Autor receptu: aszabka
LCHF recept na pizzu bez múky, jednoduchý a nenáročný z dostupných surovín. Receptov
na toto cesto je veľa, skúsila som pár, no toto je
asi najlepšie.
6 porcií |
5-10 minút príprava |
15+5 minút na 200 °C |
Postup
- Do misky vhodnej do mikrovlnky vsypeme syr (u mňa aktuálne Gouda, ktorú predávajú vopred nastrúhanú v Lidli ) a cream cheese (Goldessa Classic, detto z Lidla ). Syr môžete nahradiť i strúhanou mozzarellou a smotanovú nátierku tiež originálom, je to na vás :) Celú zmes premiešame a vložíme do mikrovlnky a na najvyššom výkone vlníme 1 až 1 a 1/2 minúty. Celá masa sa roztopí, treba ju poriadne premiešať, nech sa z nej stane kompaktná hmota. Pridáme vajce, pozor, nie do celkom horúcej masy a tiež zamiešame.
- Asi týmto som mala začať :) Predhrejeme si rúru na 200 °C. Pripravíme si mandľovú múku (mleté mandle), no ja som dala aktuálne 40 g mletých lieskovcov a 20 g sezamovej múky. Funguje to i s mletými slnečnicovými semiačkami a myslím, že sa dajú použiť akékoľvek tukové semená, alebo oriešky. Múku teda podľa chuti prisolíme, jemne, bo i syr je slaný a okoreníme, vsypeme do teplej masy zo syra a vajca. Poriadne premiešame. Pracujeme rýchlo, nech masa celkom nevychladne.
- Dostaneme trochu lepkavú zmes, ktorú rozdelíme (rozotrieme) na fóliu na pečenie na plechu na toľko častí, koľko chceme. Mne sa hodí mať malé minipizze do ruky.
- Obloženie je tiež na vašej chuti, ja som dala csabai klobásku a aromatický cheddar. Plech vložíme do rúry a pečieme na 200 °C cca 10 - 15 minút, plus 5 minút s horným ohrevom. Hotovo :) Na raňajky ako stvorené.
Nutričné hodnoty na 1ks = 12 g bielkovín, 1 g sacharidov, 20g tukov.
A keďže LCHF znamená nízke sacharidy a vysoké tuky, zeleninu som na pizzu nepridala, mám rada čerstvú na tanieri. Dobrú chuť..