Fašiangové fánky
Autor receptu: matus113
Fašiangová cukrovinka, ktorá zmizne zo stola tak rýchlo, ako ju na stôl dáte.
4-5 porcie |
150 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Odvážime si 50 g Hery, pripravíme si polovicu tvarohu. Nastrúhame a pridáme 220 g hladkej múky, 2 vajíčka; ďalej pridáme štipku soli, 2 polievkové lyžice rumu, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny. Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme obrúskom a necháme 2 hodiny odležať.
- Cesto rozvaľkáme a nakrájame na trojuholníky. Pripravené trojuholníky dáme smažiť do oleja.
- Urobené fánky položíme na papierový obrúsok, aby vysal prebytočný tuk. Zmiešame vanilkový, práškový a škoricový cukor, v ktorom fánky obalíme.