Čokoládová bábovka

Extra čokoládová bábovka s mandarínkami

Autor receptu: csicsi

15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku, soľ, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Maslo vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom, pridáme vajíčka, rum, kyslú smotanu a potom pridáme sypkú zmes.
  2. Cesto vypracujeme do hladka. Na koniec primiešame mandarínky, pár kusov necháme na zdobenie.
  3. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C cca 50 minút.
  5. Po upečení bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme. Spravíme polevu z horkej čokolády a oleja. Polevu nalejeme na vychladnutú bábovku a dozdobíme s mandarínkami s pistáciami.