Eszterházy rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

O labužníkovi všetkých čias som už písala pri roštenke..medzi jeho labužnícke pochúťky patrili aj sladkosti..jeho torta je svetoznáma s jej jedinečnou kresbou, ktoré charakterizuje všetky sladkosti Esztarházy...pokúsila som sa upiecť výborné rezy cesto aj krém je orechové..jeho kresbu som sice presne nestvárnila, lebo nie som jeho dvorná kuchárka.-)

14
porcií
55 minút
príprava
3x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia som rozdelila, do bielkov som pridala štipku soli a vymiešala do peny, pridala som po častiach práškový cukor a vyšľahala na tvrdý sneh..
  2. pridala som žĺtky a ďalej šľahala ešte minútu..
  3. potom som po lyžici vmiešavala veľmi opatrne múku zmiešanú s orechami..
  4. plechy som si pripravila 3 kusy..položila som na ne pečiace papiere...cesto som rozdelila na 3 rovnaké časti..
  5. plech 27x37 cm.som vyložila papierom a cesto som rozotrela rovnomerne na papier..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekli sa 12 min.
  6. upečené korpusy som nechala dobre vychladiť...
  7. pokiaľ sa chladili, urobila som si krém...mlieko, cukor a pudingy som vymiešala a uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť...
  8. do vychladnutého pudingu som vmiešala už iba mleté orechy a rum...
  9. napokon vyšľahanú smotanu..
  10. všetky korpusy som prekrojila na polovice...dostala som 6 kusov ...tieto som naplnila krémom a uložila do chladničky...
  11. druhý deň som urobila čoko polevu a horkou roztopenou čoko, som robila kresbu...zabudla fotiť..pokrájala na trojuholníky...a prajem vám dobrú chuť..