Esejský chlebík (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento zdravý chlebík. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín a niektorých antioxidantov.

1
porcia
2 dni minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zvolené množstvo jednozrnky (pšenice) zalejeme vodou a necháme 24 hodín namočené.
  2. Vodu po 12 hodinách vymiename tak, že pšenicu premyjeme a doplníme novú vodu. Po ďalšom dni vodu zlejeme a pšenicu necháme jeden deň nakličovať. Takúto naklíčenú jednozrnku možeme mať aj dlhšie v chladničke a po častiach míňať.
  3. Potom napučenú pšenicu dáme do hlbšej nádoby a ponorným mixerom hmotu pomixujeme, nemusí byť najemno.
  4. Do tejto hmoty pridáme soľ a korenie, ja som zvolila chlebové. Može sa pridať aj mixovaná zelenina , podľa chuti. Konzistenia hmoty má byť ako cesto.
  5. Z tejto hmoty (cesta) tvarujeme mokrými rukami placky a pečieme na suchej panvici, alebo dáme do sušičky potravín vysušiť. Nie veľmi vysušiť!
  6. Podávame so zeleninou, v našom prípade avokádová nátierka a zelenina ako obloha.
  7. Pšenica jednozrnka BIO.