Esejský chlebík (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento zdravý chlebík. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín a niektorých antioxidantov.
1 porcia |
2 dni minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zvolené množstvo jednozrnky (pšenice) zalejeme vodou a necháme 24 hodín namočené.
- Vodu po 12 hodinách vymiename tak, že pšenicu premyjeme a doplníme novú vodu. Po ďalšom dni vodu zlejeme a pšenicu necháme jeden deň nakličovať. Takúto naklíčenú jednozrnku možeme mať aj dlhšie v chladničke a po častiach míňať.
- Potom napučenú pšenicu dáme do hlbšej nádoby a ponorným mixerom hmotu pomixujeme, nemusí byť najemno.
- Do tejto hmoty pridáme soľ a korenie, ja som zvolila chlebové. Može sa pridať aj mixovaná zelenina , podľa chuti. Konzistenia hmoty má byť ako cesto.
- Z tejto hmoty (cesta) tvarujeme mokrými rukami placky a pečieme na suchej panvici, alebo dáme do sušičky potravín vysušiť. Nie veľmi vysušiť!
- Podávame so zeleninou, v našom prípade avokádová nátierka a zelenina ako obloha.
- Pšenica jednozrnka BIO.