Elegantná torta (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Kúpila som si podložku a zároveň som aj vyskúšala :)))

15
porcií
120 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Upečieme si piškótu v tvare srdca. Necháme vychladnúť a vodorovne prerežeme 2x, tak dostaneme 3 korpusy.
  2. Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme maslo s práškovým cukrom (odoberieme trošku na potretie celej torty). Potom pridáme vychladnutý puding dobre prešľaháme a pridáme 2 ks rozpučených banánov, tiež dobre prešľaháme.
  3. Trošku krému natrieme na korpus...
  4. ...naukladáme nakrájané banány...
  5. ...ktoré zakryjeme krémom...
  6. ...položíme ďalší korpus, a postup opakujeme...
  7. ...položíme aj posledný korpus...
  8. ...celú tortu potrieme krémom (ktorý sme odobrali z vyšľahaného masla a práškového cukru). Tortu dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a dáme na ozdobnú podložku, rukami prejdeme viackrát po hmote aby sa nám forma otlačila na poťahovaciu hmotu...
  10. ...položíme na tortu a zahladíme, zbytky odrežeme.
  11. Ja som tortu striekala airbrushom.
  12. Tu je vankúšik so zlatou farbou.
  13. a tu je ako klasická okrúhla torta. Ktorý z troch sa vám páči najviac? :)))
  14. Tu je môj striekací set Airbrush. S touto mašinkou som striekala torty. :)))