Elegantná torta (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Kúpila som si podložku a zároveň som aj vyskúšala :)))
15 porcií |
120 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Upečieme si piškótu v tvare srdca. Necháme vychladnúť a vodorovne prerežeme 2x, tak dostaneme 3 korpusy.
- Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme maslo s práškovým cukrom (odoberieme trošku na potretie celej torty). Potom pridáme vychladnutý puding dobre prešľaháme a pridáme 2 ks rozpučených banánov, tiež dobre prešľaháme.
- Trošku krému natrieme na korpus...
- ...naukladáme nakrájané banány...
- ...ktoré zakryjeme krémom...
- ...položíme ďalší korpus, a postup opakujeme...
- ...položíme aj posledný korpus...
- ...celú tortu potrieme krémom (ktorý sme odobrali z vyšľahaného masla a práškového cukru). Tortu dáme do chladničky stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a dáme na ozdobnú podložku, rukami prejdeme viackrát po hmote aby sa nám forma otlačila na poťahovaciu hmotu...
- ...položíme na tortu a zahladíme, zbytky odrežeme.
- Ja som tortu striekala airbrushom.
- Tu je vankúšik so zlatou farbou.
- a tu je ako klasická okrúhla torta. Ktorý z troch sa vám páči najviac? :)))
- Tu je môj striekací set Airbrush. S touto mašinkou som striekala torty. :)))