Dvojfarebné palacinkové rezy

Autor receptu: izabella929

Vyskúšala som to a podarilo sa. Kakaové palacinky sú ešte chutnejšie, ako klasické.A v tekej kombinovanej podobe sú veru vynikajúce..

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka,cukru, soli, minerálnej vody, vajec a hladkej múky si urobíme svetlé palacinkové cesto. ktoré necháme pol hodinu odpočívať.Občas som ho premiešala.Na palocinkovej panvici som rozohriala olej a vypiekla som 4 veľké biele palacinky.. čím väčšie, ako sa len dá, pretože, do týchto budeme baliť kakaové palacinky..keď mám 4 palacinky hotové, do cesta pridám jednu vrchovatú lyžicu kakaa a riadne cesto vymiešam.
  2. Z kakaového cesta tak isto na rozpálenom oleji som vypiekla 8 menších kakaových palaciniek.
  3. Hotové kakaové palacinky som si preložila na volný plytký tanier..
  4. Vymiešala som si plnku z tvarohu, smotany a vanilkového cukru.
  5. Plnkou so naplnila kakaové palacinky a do stredu som dala zavárané čierne rýbezle..
  6. Kakaovú palacinku som velmi na tesno ako sa len dala stočila..
  7. Všetky kakaové palacinky som takto naplnila tvarohovou plnkou a stočila..Potom som položila na tanier veľkú bielu palacinku a umiestnila som na ňu po dve kakaové palacinky a cesto som stočila tak, aby uzavretie bielej palacinky bolo na spodku.Hotové palacinkové balíčky, som úpokrájala na šírku 6 cm. posypla práškovým cukrom.a prajem vám dobrú chuť...)pozn. doporučujem použiť čerstvé ovocie, napr. višne, čerešne, lebo zavárané čierne rýbezle pustili šťavu pri tesnom stočení palacinky a šťava zaliala kakaové cesto.. lepšie vynikne, keď nepustí veľa šťavy..