Dvojfarebná roláda
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
35 minút príprava |
10 minút na 230 °C |
Postup- Piškóta: Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, zvlášť vyšľaháme bielky.
- Do žĺtkovej hmoty pridáme sneh z bielkov, nakoniec múku zmiešanú s kakaom a jemne zamiešame. Piškótové cesto rozotrieme na papier na pečenie a dáme do rúry piecť pri teplote 230 °C.
- Plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Čokoládu zriedime troškou amareta a metličkou ju zamiešame do šľahačky. Z plnky oddelíme asi štvrtinu na potretie rolády.
- Plát piškóty potrieme džemom, natrieme naň plnku, stočíme a povrch potrieme odloženou časťou plnky. Posypeme kakaom.
|