Dvojfarebná roláda

Autor receptu: redakcia

6
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškóta: Oddelíme bielky od žĺtkov. Zo žĺtkov a z práškového cukru vyšľaháme penu, zvlášť vyšľaháme bielky.
  2. Do žĺtkovej hmoty pridáme sneh z bielkov, nakoniec múku zmiešanú s kakaom a jemne zamiešame. Piškótové cesto rozotrieme na papier na pečenie a dáme do rúry piecť pri teplote 230 °C.
  3. Plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Čokoládu zriedime troškou amareta a metličkou ju zamiešame do šľahačky. Z plnky oddelíme asi štvrtinu na potretie rolády.
  4. Plát piškóty potrieme džemom, natrieme naň plnku, stočíme a povrch potrieme odloženou časťou plnky. Posypeme kakaom.