Dusená uhorka s vajcom DRÉZDN UHORKÁČ (fotorecept)
Autor receptu: nonna
Uhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov, ale i tých, čo chcú zredukovať svoju váhu. Okrem toho obsahuje aj dosť vlákniny dôležitej pre očistu organizmu, odstraňovanie splodín metabolizmu. A pre množstvo vody vie v surovom stave výborne uhasiť smäd.
1 porcia |
8 minút príprava |
18 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Uhorku, rajčinu, petržlenovú vňať umyjeme, cibuľu olúpeme. Uhorku nakrájame na malé kocky, cibuľu nadrobno, vňať posekáme, rajčinu pokrájame na polmesiašiky.
- Vajce rozšľaháme a zmiešame s mliekom, mierne osolíme.
- Rozohrejeme maslo a podusíme na ňom cibuľu do sklovita cca dve minúty.
- Pridáme uhorku, trochu osolíme, premiešame a dusíme na miernom ohni vo vlastnej šťave šesť minút.
- Prilejeme vaječnú zmes, zľahka premiešame a necháme zhustnúť počas cca desať minút.
- Posypeme petržlenovou vňaťou, ozdobíme rajčinou.
Fajn chutnanie!