Dusená uhorka s vajcom DRÉZDN UHORKÁČ (fotorecept)

Autor receptu: nonna

Uhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov, ale i tých, čo chcú zredukovať svoju váhu. Okrem toho obsahuje aj dosť vlákniny dôležitej pre očistu organizmu, odstraňovanie splodín metabolizmu. A pre množstvo vody vie v surovom stave výborne uhasiť smäd.

1
porcia
8 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Uhorku, rajčinu, petržlenovú vňať umyjeme, cibuľu olúpeme. Uhorku nakrájame na malé kocky, cibuľu nadrobno, vňať posekáme, rajčinu pokrájame na polmesiašiky.
  3. Vajce rozšľaháme a zmiešame s mliekom, mierne osolíme.
  4. Rozohrejeme maslo a podusíme na ňom cibuľu do sklovita cca dve minúty.
  5. Pridáme uhorku, trochu osolíme, premiešame a dusíme na miernom ohni vo vlastnej šťave šesť minút.
  6. Prilejeme vaječnú zmes, zľahka premiešame a necháme zhustnúť počas cca desať minút.
  7. Posypeme petržlenovou vňaťou, ozdobíme rajčinou. Fajn chutnanie!