Slivkový koláč

Dupľovaný slivkový koláč

Autor receptu: helena10

Chuťou podobný kysnutému koláču. Nenáročné pečenie s chutným výsledkom.* Hrnček má objem 250 ml.

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešam metličkou suché ingrediencie. Pridám k ním tekuté suroviny aj poldecák medoviny a poriadne vymiešam na cesto hustejšej konzistencie.
  2. Polovicu cesta rozotriem na vyšší okrúhly plech s priemerom 23 cm, ktorý som si vopred vystlala papierom na pečenie. Na cesto rozsypem tretinu až polovicu očistených a na drobné kocky nakrájaných sliviek. Zakryjem ich komplet druhou polovicou cesta. Na vrch cesta husto rozložím zostávajúce slivky. Rukou ich jemne zatlačím do cesta, posypem trstinovým alebo kryštálovým a škoricovým cukrom podľa vlastnej chuti a kyslosti sliviek.
  3. Upečiem za 35-40 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúru.
  4. Upečený nechávam vychladnúť. Dobrú chuť!