Dukátové buchty

Dukátové buchty po mojom (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Je tu veľa receptov na dukátové buchtičky, ale ja ich robím trochu inak, po mojom.

2
porcie
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si urobíme kvások. V hrnčeku rozdrobíme droždie, pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru, 100 ml vlažného mlieka a medzi prsty múky. Necháme vzísť kvások. Do misy dáme múku, žĺtok, cukor, olej, soľ a pridáme kvások a ostatné mlieko.
  2. Vymiesime cesto, ktoré necháme pod utierkou odpočívať 40 minút.
  3. Cesto máme vykysnuté.
  4. Dáme ho na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho na hrúbku 1 cm.
  5. Zoberieme si štamperlík (tak ako ja) alebo okrúhlu formičku a začneme z cesta vykrajovať kúsky v okrúhlom tvare, tak ako je na obrázku.
  6. Vymastíme plech a kladieme do neho vykrojené kúsky, ktoré potrieme olejom.
  7. Na vrch pridáme ďalšiu vrstvu.
  8. A tiež potrieme olejom.
  9. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Hotové potrieme olejom.
  10. Teraz si spravíme krém. V studenom mlieku rozmiešame žĺtok, vanilkový a kryštálový cukor a pudingový prášok, varíme na miernom ohni do zhustnutia. Tu je vidieť na tanieri buchtičky aj vrchné aj tie, čo boli pod nimi. Pekne sa ľahúčko odlamovali.
  11. A teraz ich polejeme hotovým krémom.
  12. Veľmi nám chutili.